Nanny's site

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ylke's doopsuiker

Ylke

Omdat ik heel trots ben op Ylke's doopsuiker en er heel wat positieve reacties op kreeg, wil ik ze ook graag via mijn site aan de buitenwereld tonen...

Ik heb een paar jaar naailes gevolgd omdat ik wilde leren om mijn naaimachine te gebruiken, kleding te kunnen herstellen, broeken inkorten, en zelfs zelf kledingstukken maken. Ondertussen kan ik goed mijn plan trekken al leer ik nog steeds bij!

Begin dit jaar schafte ik me naast mijn naaimachine en overlockmachine ook een borduurmachine aan. Nu kan ik mijn zelfgemaakte kleding helemaal personaliseren, er tekst en tekeningen naar believen op borduren.

Toen ik zwanger werd van ons jongste dochtertje, wist ik dan ook heel snel dat ik de doopsuiker volledig zelf wilde maken. Ik wilde graag iets origineels, persoonlijks en vooral zelf gemaakts kunnen geven aan de mensen die ons kwamen bezoeken. Maar wat?

Na een korte zoektocht op internet, maar vooral in mijn reeds verzamelde collectie patronen, besloot ik zelf zakjes te maken waar de doopsuiker in kon. Op die zakjes kon ik dan een tekening en de naam van onze baby borduren. Welke tekening wilde ik laten afhangen van de stofkeuze. De voorbeeldjes die ik maakte met restjes stof dat ik nog had liggen, waren meteen naar mijn zin. De zakjes konden nadien voor allerlei doeleinden worden gebruikt, als knikkerzakje, om juwelen in op te bergen, of andere kleinigheden,... Toen ik mijn "prototype" aan één van de oudste dochters toonde en ze meteen enthousiast riep: "Oh, zo tof, mag ik dat hebben?", wist ik dat het een goede keuze was. Het oorspronkelijke patroon bleek een groot zakje op te leveren, welke ik wilde gebruiken als uitdeelzakjes voor meter, peter, de collega's, de clubs waar we lid van zijn,... Ik bewerkte het patroon zodat ik kleine zakjes kon maken, geschikt als doopsuikerzakjes.

Eens we wisten dat we een meisje verwachten, kon ik op zoek naar de juiste stoffen. Ik vond leuke stofjes met paddestoeltjes op en bijpassend effen stofjes waar ik op kon borduren. Uiteraard in het roze :-). Er waren echter 2 soorten roze en ik kon niet kiezen en besloot daarom maar beide te nemen. Zo kon ik 2 verschillende versies maken en konden de mensen zelf kiezen welke zij het mooiste vonden.

Nu kon ik op zoek naar een tekening om op de zakjes te borduren. Gezien de paddestoeltjes op de stof wilde ik iets met een paddestoel. Liefst uit één kleur zodat ik niet teveel van draad moest veranderen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vond een leuke tekening die me heel erg aansprak, maar wel in verschillende kleuren. Met mijn borduursoftware kon ik de kleuren dan toch beperken tot 4, wat nog wel heel wat werk is, maar ik vond het zo mooi dat ik dan toch dat wilde gebruiken.

Uiteraard moesten we ook snel op zoek naar een naam voor ons meisje, aangezien ik die er bij op wilde borduren. Na een korte brainstorm met het gezin, kozen we voor de naam "Ylke".

Ik kon eindelijk aan het werk! En het bleek meer werk dan verwacht. Ik stak er enorm veel tijd in, de stoffen knippen, het borduren, het naaien en overlocken van de zakjes, de lintjes erin steken en uiteindelijk ook opvullen met doopsuiker. Maanden was ik er mee bezig! Maar het was het wel waard. Ik ben heel trots op het resultaat. Het gaf me veel voldoending dit voor ons jongste kindje te kunnen doen, ze werden allemaal met veel liefde gemaakt en de positieve reacties die ik nadien kreeg waren natuurlijk ook heel fijn.

Het leuke aan zo een dingen zelf maken is dat je er van alles bij kan maken. Zo maakte ik ook bijpassende vlaggetjes om onze kamer in het ziekenhuis en nadien ons huis mee te versieren. Ook de mand die ik gebruikte om de doopsuiker in uit te stallen, werd met dezelfde stof bekleed.

Alle zakjes werden opgevuld met in totaal maar liefst 20kg doopsuiker, in bijpassende kleuren.

En uiteindelijk maakte ik ook het geboortekaartje assorti met de doopsuiker:

 

Ik kon zelf amper wachten tot Ylke's geboorte om mijn werkjes aan iedereen te tonen! Nu Ylke er is, kan ik het eindelijk delen...

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu